HONGARIJE – Wat doen we na Dry January? Als het aan de Hongaarse wijnsector ligt, stappen we dan over op Furmint February. Dit initiatief is niet nieuw, maar bestaat daar al tien jaar. Wel nieuw is dat het inheemse druivenras binnenkort uitgebreid onder de aandacht van het buitenland zal worden gebracht. Groot-Brittannië krijgt als eerste buitenlandse markt haar eigen Furmint February. Verschil is dat het evenement daar niet gericht is op de consument, maar bedoeld is om wijnhandelaren en sommeliers te verleiden. De furmint is een van Hongarije’s belangrijkste druiven, groeit vooral in de regio’s Tokaj, Somló en Bükkalja en belandt behalve in droge witte wijnen in de bekende dessertwijn Tokaji Aszú.
Laatste nieuws
-
Maatregelen Trump zichtbaar effect op whiskey-export | 22 feb 2019
-
Nog meer Welsh whisky | 21 feb 2019
-
Utrecht gaat thuisbezorging controleren | 20 feb 2019
-
Toekomstige sterren | 19 feb 2019
-
Rooskleurige toekomst voor roze drankjes | 18 feb 2019
-
The sky is the limit | 15 feb 2019
-
Minder export Franse wijnen | 14 feb 2019