NIJMEGEN – In Schotland en Engeland is het aantal nieuw opgerichte whisky-, gin- en jeneverstokerijen niet bij te benen, maar deze debutant komt uit Nederland: Anima. De distilleerderij opent op 6 oktober officieel haar deuren in Nijmegen. Bijzonder is dat het bedrijf restbier gebruikt als basis voor haar whisky, gin en jenever. Het bijproduct is afkomstig van stadsgenoot Brouwerij de Hemel. In de gangbare industrie wordt dit restant normaal gesproken weggegooid, maar bij De Hemel maakten ze gedistilleerde dranken van het overtollige bier. Als ‘broertje’ van de brouwerij gaat Anima de dranken nu beter in de markt zetten. Het bedrijf gaat vier verschillende dranken produceren: gin, jenever en whisky die drie en vijf jaar heeft gerijpt. De eerste whisky kwam vorige week uit het vat.
Laatste nieuws
-
Rusland wil ban op westerse alcohol | 20 apr 2018
-
China wil cognac | 19 apr 2018
-
Vlag uit in Bourgogne | 18 apr 2018
-
Wijnkenners kiezen beste vinho verde | 17 apr 2018
-
België telt steeds meer wijngaarden | 16 apr 2018
-
Nieuwe brouwmethode stuk duurzamer | 13 apr 2018
-
Spanje blijft achter in exportwaarde | 12 apr 2018