AMSTERDAM – Hemelswater Code Blond heeft op de Horecava in Amsterdam de Innovation Award 2017 gewonnen. Het bier wordt gebrouwen met lokaal opgevangen regenwater. Door het vervolgens te filteren en te koken worden alle bacteriën gedood. Voor dit opvallende idee sloegen brouwerij De Prael en bedenker Joris Hoebe de handen ineen. Eerder werd het blonde bier al bekroond met de ASN Wereldprijs in de categorie duurzame energie, natuur en milieu. En nu is er dus de Horecava Innovation Award. “Storytelling en wereld verbeteren via voedsel komen in dit product prachtig bij elkaar,” oordeelde de jury. “Elk biertje nodigt uit tot een gesprek over klimaatverandering.” Het Pieper Bier, een pale ale gemaakt van overgebleven aardappelen, ontving de Karel de Vos Duurzaamheid Award.
Laatste nieuws
-
Nachtvorst houdt huis in Limburg en Bourgogne | 25 apr 2024
-
Heineken en Rijksmuseum blijven samenwerken | 24 apr 2024
-
Alcohol in Schotland flink duurder | 23 apr 2024
-
Geen alcohol in trein rond Koningsdag | 22 apr 2024
-
Jopen biedt liefhebbers opnieuw de kans om mede-eigenaar te worden van bierbrouwerij | 19 apr 2024
-
Wijn zonder alcohol is geen wijn | 18 apr 2024
-
Record omzet voor Sotheby’s | 17 apr 2024