NOORD-SCHARWOUDE – Cider is een van de stuwende krachten achter de wereldwijde toename van het alcoholgebruik. Dat meldt marktonderzoeker IWSR (International Wine & Spirit Research) in een nieuw rapport. De jarenlange consumptiedaling werd vorig jaar tot stilstand gebracht. In 2016 nam de consumptie nog met iets meer dan 1% af, maar in 2017 werd een heel lichte stijging genoteerd. Dat is onder meer te danken aan de groeiende wijnverkoop, maar ook aan cider; het volume in die categorie nam toe met 2,5%. De groeiende aandacht voor dit segment heeft meerdere drankenfirma’s doen besluiten om hun portfolio uit te breiden. Ook bierbrouwers als Molson Coors en Brewdog zien brood in deze markt; zij investeerden de afgelopen tijd in ciderfabrikanten.
Laatste nieuws
-
Maatregelen Trump zichtbaar effect op whiskey-export | 22 feb 2019
-
Nog meer Welsh whisky | 21 feb 2019
-
Utrecht gaat thuisbezorging controleren | 20 feb 2019
-
Toekomstige sterren | 19 feb 2019
-
Rooskleurige toekomst voor roze drankjes | 18 feb 2019
-
The sky is the limit | 15 feb 2019
-
Minder export Franse wijnen | 14 feb 2019