Vaknieuws

Texels Springtij nieuw speciaalbier van de Wadden

OUDESCHILD, 31 maart 2012 - Dit voorjaar introduceert Texels een speciaal lentebier: Texels Springtij. Daarbij hebben de brouwers zich laten inspireren door de lente op Texel, die misschien wel intenser wordt beleefd dan waar dan ook in Nederland. Tijdens de lente (spring) bloeit de natuur weer helemaal op. De lammetjes dartelen en springen in de wei. Het woelige tij is tot rust gekomen. En de zon laat zich steeds meer zien. Je proeft als het ware het voorjaar in Texels Springtij: een echte dorstlesser.
De goudgele kleur van Texels Springtij heeft met een beetje fantasie wel wat weg van de kleur van de prille lentezon boven de Waddenzee. Maar wat zijn nou precies de ingrediënten die Texels Springtij anders maken dan andere speciaalbieren? Brouwmeester Maurice Diks: ‘Texels Springtij is een heerlijk blond bier met de zachte volle smaak van het gerstemout dat het eiland rijk is. Springtij is dan ook een puur Texels lentebier. De bijzondere hopsoorten  maken dit speciaalbier van hoge gisting extra smaakvol en geven het zijn verrassende bloemige karakter.
Speciaalbieren worden steeds populairder in Nederland. De Texelse Bierbrouwerij hoopt dat ook Texels Springtij goed in de smaak zal vallen. Naast Texels Springtij heeft de Texelse Bierbrouwerij nog 10 bovengistende speciaalbieren: Skuumkoppe, Goudkoppe, Wit, Skimme, Amber, Dubbel, Tripel, Bock, Stormbock en Winterbier. Op Texel kun je puur genieten. van de ongerepte natuur. Van het strand, de zee en de duinen. Van het unieke uitzicht en het Texelse landschap. En nu dus ook van Texels Springtij, de jongste oogst van Texels.
Uniek donker witbier
De Texelse Bierbrouwerij is gevestigd op Texel vlakbij de haven van Oudeschild. De ‘Texelse’ brouwt op ambachtelijke wijze verschillende typen speciaalbier. Voor haar Texels speciaalbier wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van ingrediënten die op het eiland worden verbouwd zoals bijvoorbeeld Texelse gerst en tarwe. Het meest bekende bier van Texels is Skuumkoppe. Dit is het eerste in Nederland gebrouwen donker witbier en wordt inmiddels ook op de ‘vaste wal’ steeds populairder. De Texels speciaalbieren kenmerken zich door een zachte, romige, zeer toegankelijke en karakteristieke smaak. Klik hier voor meer informatie.

Gerelateerde zoekwoorden:

Speciaalbier Texel
Klik hier voor het standaard lettertype Klik hier voor een groter lettertype Klik hier voor het grootste lettertype